Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ramen recept

Hozzávalók

2 ek. szezámolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk. friss gyömbér
30 g szárított shiitake gomba (más néven illatos gomba)
¼ filézett csirkemell 
7 dl alaplé (leveskockával helyettesíthető)
4 ek. szójaszósz
1 tk. cukor

Soba tészta 2 köteg – egy csomagban több köteg tészta van
1 nagy marok spenót levél

2 szár újhagyma

A szárított gombákat 7 dl langyos vízben áztassuk 1-2 órán át, míg megpuhulnak.

Egy lábasban, alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért. Kevergetve pároljuk kb. 5 percen keresztül és közben élvezzük a lábasból felcsapó finom illatokat! Ha van alaplevünk, azzal öntsük fel, ha nincs, akkor azt a vizet öntsük rá, melyben a gomba ázott és keverjük bele a leveskockát. 
A gombákat vágjuk csíkokra, a csirkemellet kisebb darabokra, és ezt is adjuk a leveshez, majd forraljuk fel és főzzük.

Közben, egy másik edényben tegyük fel főni a ramen tésztát. 2 percig főzzük majd szűrjük le. Tegyük félre. 
A leveshez adjuk hozzá a szója szószt, a cukrot. Sózzuk, ha még szükséges.
A spenótleveleket mossuk meg, és távolítsuk el a szárát, majd dobjuk a levesbe. Keverjük meg és vegyük le a tűzről.

A tésztát osszuk két tálba és kanalazzunk rá a forró levesből. Tálalás előtt felkarikázott póréhagymával szórjuk meg. 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


Facebook



Archívum

Naptár
<< November / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 155482
Hónap: 1355
Nap: 31